[av_one_fourth first min_height=” vertical_alignment=’av-align-top’ space=” margin=’0px’ margin_sync=’true’ row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’20px’ padding_sync=’true’ highlight_size=’1.1′ border=’2′ border_color=’#e5e5e5′ radius=’0px’ radius_sync=’true’ column_boxshadow=’aviaTBcolumn_boxshadow’ column_boxshadow_color=’#d8d8d8′ column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” attachment=” attachment_size=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-2tuv7q’ custom_class=”]

[av_image src=’https://www.timeys.nl/wp-content/uploads/2019/04/Djaoen-sq-297×300.jpg’ attachment=’1519′ attachment_size=’medium’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ copyright=” animation=’no-animation’ av_uid=’av-ju2ot6on’ custom_class=” admin_preview_bg=”][/av_image]

[/av_one_fourth][av_three_fourth min_height=” vertical_alignment=’av-align-top’ space=” margin=’0px’ margin_sync=’true’ row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’20px’ padding_sync=’true’ highlight_size=’1.1′ border=’2′ border_color=’#e5e5e5′ radius=’0px’ radius_sync=’true’ column_boxshadow=’aviaTBcolumn_boxshadow’ column_boxshadow_color=’#d8d8d8′ column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” attachment=” attachment_size=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-ju2oqq7c’ custom_class=”]
[av_heading heading=’Een carrière na zijn detentie’ tag=’h2′ link_apply=” link=’manually,http://’ link_target=” style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ margin=’20px’ margin_sync=’true’ padding=’10’ color=” custom_font=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-juwbiwg9′ custom_class=” admin_preview_bg=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-ju2p3ipy’ custom_class=” admin_preview_bg=”]
Timeys stelde ex-gedetineerde Djaoen, bekend uit de documentaire ‘Lost boys 5 jaar later’, een paar vragen. Timeys was benieuwd hoe hij de tijd in en ook vooral na detentie is doorgekomen!

1. Hoi Djaoen, hoe zou jij jezelf willen voorstellen?
Ik ben Jeansen Djaoen, 32 jaar, Rotterdammer in hart en nieren. Reporterscoach en marketing bij FunX en eigenaar van productiebedrijf GSMedia.

2. Hoelang heb je vastgezeten?
In totaal iets meer dan 5 jaar.

3. Hoelang ben je nu uit detentie?
ondertussen alweer bijna 9 jaar.

4. Hoe heb je je tijd in detentie besteed?
Ik ben heel veel bezig geweest met lezen. Daarnaast heb ik in detentie mijn ondernemersdiploma gehaald. Ook sporten was een aangename afleiding.

5. Wat had je achteraf gezien beter tijdens je detentie kunnen doen, wat je niet hebt gedaan?
Plannen voor de toekomst. Voorbereidingen treffen voor (direct) na mijn detentie.

6. Welke plannen had je tijdens je detentie gemaakt om een goede toekomst te kunnen creëren?
Ik denk persoonlijk dat het veel te maken heeft met mentaliteit. In detentie (2e) is bij mij die knop omgegaan. Ik heb toen voor mezelf besloten dat ik echt een andere kant op wil met mijn leven en niet voor een derde keer weer in detentie zou raken. Verder dan de wil om het anders te doen was het op dat moment dan ook niet gekomen. Die wil was echter ijzersterk.

7. Welke medewerkers of instanties had je daarbij nodig?
De mentaliteitsswitch had niemand anders mij bij kunnen helpen. Dat is toch een keus die je zelf moet maken. Nadat je die keus voor jezelf maakt heb ik helaas gemerkt dat er niet veel was om ook echt te gaan aanpakken. De reclassering zag ik pas ruim na mijn detentie en ook de verschillende afdelingen binnen de gevangenis hielden zich niet echt bezig met wanneer je buiten komt.

8. Welke plannen heb je tot nu toe kunnen realiseren?
Het plan om niet meer in aanraking te komen met criminaliteit/de gevangenis gaat ondertussen aardig goed. Daarnaast wilde ik graag een voorbeeld zijn voor verschillende jongeren die in vergelijkbare situaties als mij zitten. Er is altijd een manier om iets van je leven te maken.
Ook wilde ik graag iets voor mezelf opbouwen, een eigen bedrijf. Hier zit het afgelopen jaar goede vooruitgangen in.

9. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?
Hard werken! Je merkt toch als ex-gedetineerde dat je enkele stappen achterloopt op de rest. Hoe wrang het ook is, daardoor moet je nog net iets harder lopen om wat goeds te bereiken. Ik heb zelf een 21+ toets gedaan aan de Inholland en ging zodoende een HBO opleiding media- en entertainmentmanagement volgen.

10. Welke plannen wil je nog realiseren?
Ik zeg al enige tijd dat ik de nieuwe John de Mol wil worden. Het begon als grap, maar ik begin steeds meer en meer te denken dat het misschien toch wel haalbaar is.

11. Hoe wil je dat aanpakken?
Ik denk dat ik momenteel al goed op weg ben. Met mijn productiebedrijf heb ik al wat samenwerkingen gedaan met o.a. de EO en de NTR. Momenteel ben ik in gesprek met verschillende omroepen over het verkopen van verschillende formats. Daarnaast produceer ik met GSMedia (formats voor) films, tv, radio en muziek.

12. Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van jouw resocialisatie en waarom dit cijfer?
ik denk een 8. Het is misschien raar om dat over jezelf te zeggen maar mede dankzij 2 documentaires over mij op de televisie en mijn succesvolle baan bij FunX en eigen onderneming opereer ik niet alleen in de ‘goede sector’ van de samenleving maar inspireer ik verschillende mensen om hetzelfde te doen. En dat maakt mij heel gelukkig.

13. Heb je een tip voor de gedetineerden die momenteel niet weten hoe ze hun tijd in detentie moeten doorkomen?
Veel lezen helpt, en je wordt er slimmer van. Denk ook na over wat je wilt doen na je detentie en vooral hoe je het wilt aanpakken. De kans is groot dat je na het uitzitten van je detentie voor de deur staat met je blauwe vuilniszak vol kleren. Als je dan niet goed hebt nagedacht over wat dan, is de kans op recidive groot. En zeg nou eerlijk, dit levert toch niks op….?

14. Wil je zelf nog iets zeggen?
Mijn 2 levensmotto’s:
– Je moet zeggen wat je denkt, niet wat je denkt dat ik wil horen
– Hard work beats talent if talent doesn’t work hard.
[/av_textblock]
[/av_three_fourth]

Pin It on Pinterest